Със студен душ започна участието на Манчестър Сити в тазгодишното издание на Шампионската лига. "Гражданите", които започнаха по перфектен начин новия сезон в Англия, допуснаха първата си загуба през кампанията. 

Те паднаха с 1:2 на своя стадион от финалиста в тази надпревара миналия сезон Ювентус. "Небесносините" поведоха след спорно попадение, но в крайна сметка бяха обърнати за крайния резултат след попаденията на Марио Манджукич и Алваро Мората. Това беше и първата победа на "старата госпожа" във всички турнири този сезон. 

Мачът започна с доста високо темпо, а домакините имаха първия шанс в самото начало. Рахийм Стърлинг нахлу в наказателното поле и стреля много опасно, но Джиджи Буфон беше на мястото си и се намеси подобаващо. 

Италианците обаче показаха зъбите си и отвърнаха с няколко интересни атаки. Пол Погба и Алваро Мората пробваха да затруднят противниковата отбрана, но "гражданите" се справиха. 

Така се стигна до най-интересното положение преди почивката в 12-та минута. Тогава Хуан Куадрадо центрира прекрасно от фланга и качи топката на главата на Пол Погба. Французинът вкара топката в мрежата, но попадението беше отменено заради засада. 

След това последваха няколко интересни момента пред вратата на "старата госпожа". Първо Фернандиньо стреля опасно след солова акция, но топката прелетя над вратата. В 24-та минута Александър Коларов стреля от голяма дистанция от пряк свободен удар, но и той не беше точен. 

В 32-та минута се откри и шанс през Вилфред Бони. Той се озова на изгодна позиция, но стреля адски неточно и провали тази възможност. До почивката още Александър Коларов и Бакари Саня не можаха да се възползват от открилите се пред тях опции за гол. 

"Бианконерите" имаха далеч по-малко шансове и разчитаха предимно на контри. Алваро Мората обаче не можа да се възползва от усилията на съотборниците си в предни редици. Така почивката дойде при нулево равенство. 

След подновяването на играта усилията на домакините в предни редици бяха оползотворени в 56-та минута. Тогава след корнер Джорджо Киелини си вкара автогол. При тази ситуация обаче защитникът беше сериозно натиснат от Венсан Компани и прати топката с глава в мрежата. Останаха сериозни съмнения за нарушение, но реферите зачетоха гола. 

Само три минути след това Сити можеше да реши всичко. Тогава Рахийм Стърлинг излезе сам срещу Буфон, но ударът му беше отразен с една ръка от стража. При добавката Давид Силва стреля в тялото на вратаря, но не успя да го преодолее и този път. 

Юве имаше своя миг в 62-та минута. Тогава Стефано Стураро се оказа в страхотна голова позиция почти сам срещу Джо Харт и стреля силно, но английският национал показа класа и отрази, а впоследствие защитата се справи. 

Но усилията на "бианконерите" дадоха резултат в 70-та минута. Тогава Пол Погба центрира перфектно и намери на далечната греда връхлитащия Марио Манджукич, който засече топката и тя влетя в мрежата с помощта и на страничната греда. 

Домакините тръгнаха да търсят отново аванса си, но бяха полети със студен душ в 80-та минута. Тогава Алваро Мората получи страхотна топка пред наказателното поле и изстреля истинско торпедо. Фалцовият му удар постоянно бягаше от обсега на Джо Харт, за да се чукне от гредата и да влезе в мрежата му за 2:1 в полза на Юве. 

Севиля - Борусия М

източник: БГНЕС

В другия мач от групата изненади нямаше. В него носителят на трофея от Лига Европа Севиля се справи сравнително лесно с германския Борусия Мьонхенгладбах с 3:0 на свой терен, но беше подпомогнат и от три дузпи след почивката за това.  

Преди почивката голове не паднаха, но испанците се скъсаха да пропускат. Кевин Гамейро, Виктор Витоло и Хосе Антонио Рейес пропиляха страхотни положения и развръзката остана за втората част. 

А малко след началото на втората част всичко беше решено. Още в 47-та минута вратарят Ян Зомер направи дузпа, а от 11-те метра Кевин Гамейро беше безкомпромисен за 1:0.

Само след две минути севилци получиха още една дузпа, а този път тя беше направена от Роел Броуверс. Този път Гамейро не беше толкова хладнокръвен и прати топката в напречната греда. 

Но явно реферът беше решил да не спира с 11-метровите удари за Севиля и испанците получиха трети такъв в 66-та минута. Този път зад топката застана Евер Банега и прошка нямаше - 2:0 за испанците. 

Това пречупи германците и до края те не бяха конкурентоспособни. Чиро Имобиле пропусна да направи класиката към края, но в 84-та минута тя вече беше факт. Тогава Йевхен Коноплянка вкара за 3:0, само секунди след като се беше появил на терена. Той се разписа с хубав удар от дистанция. 

В крайна сметка повече попадения до края не паднаха и севилци надделяха с класика, благодарение на която излязоха временно на върха на класирането в най-тежката група в Шампионската лига с равен актив с Ювентус.