Милан се реваншира по най-добрия начин на феновете си за колебливите изяви от началото на сезона. "Росонерите" надделяха с 3:2 над Удинезе на негостоприемния за тях стадион "Фриули" и вече имат втори пореден успех с този резултат. 

Иначе момчетата на Синиша Михайлович сами си направиха мача труден, след като поведоха с 3:0 до почивката с головете на Марио Балотели, Джакомо Бонавентура и Кристиан Сапата, но позволиха след почивката на домакините бързо да върнат два гола чрез Емануел Агиеманг-Баду и Дуван Сапата. Все пак гостите устискаха успеха си. 

Мачът започна перфектно за Милан. Още в 5-та минута Марио Балотели, който уж беше под въпрос за този мач заради контузия, показа защо е привлечен в Милан. Италианецът изстреля истинско торпедо от пряк свободен удар и заби топката в горния ляв ъгъл - 1:0. 

Само пет минути "росонерите" вече водеха с 2:0. Рикардо Монтоливо намери по перфектен начин Джакомо Бонавентура в наказателното поле и той с мощен шут в горния десен ъгъл наниза топката за 2:0. 

Тези два бързи гола позволиха на Милан да вкара мача в руслото, в което искаше, а домакините така и не можеха да отвърнат. А всичко изглежда приключи за тях точно преди почивката. Тогава резултатът стана 3:0. 

В продължението на първата част Кристиан Сапата скочи над защитата на "фриуланите" и с глава прати топката за трети път в тяхната мрежа. Така при резултат 3:0 уж мачът трябваше да се доиграе протоколно за трите точки на "червено-черните". Но не би. 

Удинезе се вдигна след почивката, а кой, ако не легендата Тото ди Натале да даде тон за това. Ветеранът намери перфектно Емануел Агиеманг-Баду в наказателното поле и той с прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата намали на 1:3. 

Това се случи в 51-та минута, а само седем след това домакините отбелязаха още един гол, за да върнат изцяло интригата в този сблъсък. Тогава Сирил Теро свърши цялата работа и сервира топката на крака на Дуван Сапата във вратарското поле и за него не беше трудно да отбележи за 2:3 на почти празна врата. 

След това попадение играчите на Удинезе се хвърлиха яростно напред. Тото ди Натале водеше атаките им, като ветеранът имаше поне два чисти шанса да се разпише за 3:3, но не ги оползотвори. В последните секунди Бруно Фернандес си изкара глупав втори жълт картон за домакините, но това не повлия на резултата. 

Но в крайна сметка, след малко треперене в края, въпреки добрата преднина отпреди почивката, Милан се докопа до трите точки и вече има девет точки от пет мача, което отрежда на "червено-черните" четвъртата позиция. Удинезе пък остава в зоната на изпадащите със само три точки от първите си пет мача.