Шампионът на Италия Ювентус стартира защитата на титлата с изненадващо поражение у дома от Удинезе с 0:1. Сирил Теро отбеляза единственото попадение във финалния четвърт час на срещата, която със сигурност ще наруши спокойствието на Масимилиано Алегри.

За торинци официален дебют в калчото направиха новите попълнения Марио Манджукич и Пауло Дибала, който се появи в игра след почивката. Кингсли Коман бе предпочетен пред аржентинеца в титулярните единадесет, където Симоне Падоин влезе в ролята на напусналия това лято Андреа Пирло.

Интересните ситуации в мача не бяха много, тъй като и двата отбора набляха преди всичко на сигурността в действията си. Коман беше първият, който опита да застраши Орестис Карнезис, а гръцкият вратар се намеси решително в 19-ата минута, за да отбие тежък изстрел на Щефан Лихтщайнер от дистанция.

Секунди по-късно Коман с чудесна работа изработи шанс за Роберто Перейра, чийто шут също бе отразен от стража на гостите.

Удинезе загатна за възможностите си в 27-ата минута, когато Али Аднан направи интересен пробив отляво, който завърши с мощен шут, облизал мрежата покрай близкия ъгъл.

„Фриуланите“ трябваше да направят принидутелна смяна седем минути след паузата, тъй като Агиеманг Баду се контузи и на негово място се появи Панайотис Коне.

В 59-ата минута Карнезис за пореден път спаси тима си. Падоин намери начин да си отвори коридор за стрелба в наказателното поле и шутира мощно, а вратарят беше облагодетелстван, че кълбото попадна в обсега му.

Изненадата се случи в 77-ата минута, когато Коне се отплати на треньора си Стефано Колантуоно с отлична асистенция. Гръцкият национал центрира перфектно към Сирил Теро, който показа нюх към гола с позиционирането си и порази мрежата на Джиджи Буфон.

По този начин Стефано Колантуоно без съмнение ще запомни дебюта си начело на "фриуланите", които тръгнаха с три точки в първенството на Италия въпреки 8-минутното продължение, което стана факт след контузия на главния съдия..