В Италия не пропуснаха да погледнат към Серия А и откъм комичната страна, като за поредна година бяха обявени номинациите за „Златното кошче за боклук“. Наградата по традиция се връчва на най-слабо представящите се чужденци в калчото.

Наградата, с която едва ли някой футболист би искал да се похвали, се превърна в традиция, а „призьорът“ за 2015 година беше Хуан Мануел Итурбе заради слабите си прояви с екипа на Рома.

Жури от журналисти избра „Десетката на издънките“, а финалният вот ще има широката публика онлайн на сайта calciobidoni.it.

Ювентус е представен от полузащитника Ернанес, а Милан се отчита с настоящия си нападател Луис Адриано и преотстъпения под наем в Еспаньол вратар Диего Лопес.

За Лацио номиниран е Равел Морисън, който е на път да се съди с клуба. Фиорентина пък намери повод да си припомни за Марио Суарес, който беше закупен за 15 милиона евро от Атлетико Мадрид, а 6 месеца по-късно продаден на Уотфорд само аз 5,3 милиона. В момента той играе под наем във Валенсия, което го превръща в един от главните претендети.

Интер е тимът с най-много представители във финалната десетка – цели пет. Това са Стеван Йоветич, Фелипе Мело и Жофри Кондогбиа, които все още носят екипа на „нерадзурите“. Другите свързани с тях имена са Додо – под наем в Сампдория – и Мартин Монтоя, чийто наем от Барселона бе прекратен след само 6 месеца.