Нападателят на Наполи Маноло Габиадини обеща, че ще даде всичко от себе си, за да замести контузилия се тежко Аркадиуш Милик.

Неаполитанци имат много важен мач тази събота, като се изправят срещу другия си основен конкурент в челото – Рома. Двата тима ще играят на „Сан Паоло“ от 16 часа българско време, като „везувиани“ влизат с леко предимство – 14 срещу 13 точки.

Точно преди този ключов сблъсък дойде и тежката травма на Милик, който пострада, докато играеше за полския национален отбор. Бившият ас на Аякс разкъса кръстни връзки в коляното си, поради което се подложи на операция и ще е аут от игра за 6 месеца.

Така позицията на върха на атаката остава за Габиадини, който осъзнава добре мисията си. „През миналия сезон върху моите рамене падна доста отговорност, когато Гонсало Игуаин бе наказан за 3 кръга. Въпреки това съм наясно, че сега ще е различно. Милик е изключителен човек и съм наистина разочарован да чуя за неговата контузия“, коментира бившият футболист на Сампдория.

„Искам да използвам шанса да докажа кой съм на всички и имам предвид на цяла Европа. Ще покажа кой в действителност е Маноло Габиадини. Ще дам всичко от себе си, защото искам да се справя добре и да зарадвам феновете ни“, допълни нападателят.