Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан бе видимо недоволен от представянето на своите футболисти при успеха с 2:1 срещу Спортинг Хихон от 13-ия кръг на Примера дивисион на „Сантиаго Бернабеу“. 

"Белия балет" отвори разлика от седем точки пред Барселона, който е и с мач по-малко, тъй като предстои да гостува на „Аноета“ на Реал Сосиедад. 

"Мачът бе труден и сами си го направихме такива. Най-важното все пак са трите точки. Това е мач, който трябва да забравим бързо. Хубаво е, че все пак спечелихме. Трите точки са най-важни. В играта обаче ни липсваха много компоненти", коментира Зидан. 

"Дъждът не може да ни бъде оправдания. Пепе е важен футболист за целия отбор. Хубаво е, че се завърна в игра. Той се чувства добре физически и няма болки", добави френският специалист. 

"Това не е финалът на Ла Лига, но спечелихме важен мач, в който изпитвахме големи затруднения. Спортинг е съперник, който се справи много добре и ни създаде много неприятности", продължи треньорът на Реал Мадрид.

"Хамес не е изваден от строя. Той направи своя мач. Имаме мач в сряда и Каземиро планираме да играе в него. Всичко с него е нормално. Ако бъде така, той ще играе срещу Барселона в Ел Класико. Дотогава има много време."

"Матео Ковачич изпитваше някаква болка, но не е нищо сериозно. Кристиано се чувства добре. Винаги ме питате едно и също нещо за Роналдо. Когато не вкара ме питате, дали има проблем. Когато вкара, дали се чувства перфектно. Кристиано се чувства отлично", сподели още френският специалист.

"Това, че се намираме в серия от 31 мача без загуба е нещо позитивно. Трябва да благодарим на футболистите за тази статистика. Работихме здраво, за да постигнем тези резултати. Не съм притеснен, че предстои Ел Класико. Първо трябва да мислим за мача за Купата, а след това за Ел Класико. Единствено ще кажа, че трябва да продължим да работим“, завърши Зинедин Зидан.