Реал Мадрид оцеля при домакинството си на Спортинг Хихон от 13-ия кръг на Примера дивисион. „Белия балет“ спечели с 2:1 двубоя на „Сантиаго Бернабеу“, но гостите пропуснаха дузпа в 78-та минута, която ги лиши от изравнително попадение.

С тази победа Зинедин Зидан изравни постижението на Карло Анчелоти от 31 поредни срещи без поражение от сезон 2013/14.

Двубоят започна с дузпа за Реал Мадрид в 4-та минута, когато Ернандес Ернандес посочи бялата точка за нарушение на Серхио Алварес срещу Лукас Васкес. Наказателният удар бе реализиран от Кристиано Роналдо в 5-та минута.

„Кралете“ удвоиха своята преднина в 18-та минута, когато Начо центрира в наказателното поле на Спортинг, където Аморебиета допусна много груба грешка и Кристиано Роналдо изравни.

Мой Гомес отправи опасен удар в 29-та минута, но Кейлор Навас успя да избие в корнер.

Спортинг успя да върне един гол в 35-та минута, когато Лука Модрич загуби топката в средата на терена от Мой Гомес, който след това подаде към Кармона, който се разписа във вратата на Кейлор Навас.

Съдията Ернандес Ернандес свири дузпа за Спортинг в 78-та минута за нарушение на Начо срещу Виктор. Наказателният удар обаче бе пропуснат от Дуйе Чоп, който стреля неточно над напречната греда в аут.

Реал Мадрид е първи в класирането с 33 точки, докато Спортинг Хихон е в зоната на изпадащите с 9 точки.