Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан отдаде дължимото на Серхио Рамос и своите момчета след спечелването на Суперкупата на Европа.

Белият балет се наложи с 3:2 над Севиля след продължения. В редовното време обаче, в 93-ата минута  Серхио Рамос реализира за 2:2, за да доведе битката до продължения. И когато нещата отиваха към рулетката на дузпите, Дани Карвахал със самостоятелен пробив вкара за 3:2 и донесе купата на тима си.

"Трябва да поздравя Севиля за чудесното представяне. Понякога, за да се получи добър мач, е необходимо активното участие на двата отбора. Тази вечер се получи точно така. В крайна сметка ние победихме, но Севиля игра много добре", сподели Зинедин Зидан.

„Серхио Рамос е нашият капитан, който е много важен. Той винаги е там, за да ни донесе трофей. Не е имало специални указания за него. С играч като Серхио разликата винаги проличава. Виждали сме го и преди. Той продължава да израства като футболист. Във всеки двубой се оказва на мястото, където трябва да бъде“, добави специалистът.

По време на пресконференцията Зинедин Зидан беше изненадан от играчите си, които празнувайки решиха да залеят своя наставник с вода.

„Ние имаме много добър отбор. Някои играчи отсъстваха днес, нямаше ги четири-пет футболисти. Това е един добър тим. Имаме още и млади футболисти. Групата е най-важното нещо, винаги е било така“, каза още щастливият специалист.