Отборът на Виляреал продължи с добрите си изяви напоследък в Примера дивисион и записа втора поредна победа. В жертва на "жълтата подводница" се превърна Реал Сосиедад, който беше победен с 2:1 на "Ел Мадригал". 

Всичко в този мач беше решено преди почивката, когато паднаха и попаденията. Никола Сансоне наниза две бързи попадения за домакините, а малко след това Юри Берчиче намали, но нищо повече. В края само остана време Хосеба Салдуа от гостите да бъде изгонен. 

Мачът започна страхотно с двуостри атаки, а при една от тях Виляреал получи дузпа. В 15-та минута Херонимо Рули влезе грубо в краката на противник и реферът посочи бялата точка. От 11-те метра обаче бившият нападател на Милан и Челси Алешандре Пато не успя да уцели вратата. 

Но малко след това обаче отборът му нанесе тежък удар чрез Никола Сансоне. Първо в 21-та минута той беше изведен зад защитата след страхотен пас на Роберто Сориано и с удар между краката на вратаря откри резултата. 

Само три минути след това резултатът набъбна на 2:0. Бившият нападател на Сасуоло Сансоне получи топката на центъра и реши от там да прехвърли излезлия напред вратар. Опитът му сполучи и след красив гол "жълтата подводница" дръпна с два гола аванс. 

Сансоне изпусна да оформи хеттрика си в 28-та минута, когато негов удар от хубава позиция мина на сантиметри встрани от вратата. Но малко след това интригата в този мач се върна с пълна сила. 

В 35-та минута хубава продължителна атака позволи на Юри Берчиче да излезе на стрелкова позиция отляво на вратата и с точен диагонален изстрел в далечния ъгъл намали на 1:2. 

До почивката Иниго Мартинес не успя да възстанови равенството и така почивката дойде при гол аванс на домакините. Хуанми и Карлос Вела пропуснаха страхотни шансове за баските през второто полувреме, а Мануел Тригерос изпусна да убие интригата с трети гол за Виляреал. 

В края и Хосеба Салдуа от гостите беше изгонен, за да свърши всичко и "жълтата подводница" да се поздрави с трите точки. С тях тимът вече има 8 точки, а Сосиедад остава с 4 в долната половина на таблицата.