Отборът на Севиля на успя да победи Леванте в мач от 11-я кръг на испанската Примера дивисион. Двата тима завършиха при хикс - 1:1, след като гостите реализираха изравнителното попадение в 80-ата минута. Севиля държи петото място във временното класиране в Испания с 23 точки, колкото имат третият и четвъртият – Валенсия и Атлетико Мадрид, но и двата тима са с мач по-малко.

Леванте пък е в дъното на класирането и с едва 9 точки в актива си заема 18-а позиция, а 19-ят и 20-ят Реал Сосиедад и Кордоба са по 6 точки, но Сосиедад има мач по-малко.

С мисълта за поражението от Атлетик Билбао в предишния кръг, домакините тръгнаха в атака от самото начало. Севиля успя да поведе в 31-ата минута, когато Жерар Деулофеу изпрати страхотен пас, а Виктор Витоло порази с глава вратата на гостите за 1:0.

ВИДЕО

Пак Витоло затрудни съперника, като в 48-ата минута подаде към Денис Суарес, който овладя добре, но впоследствие загуби топката. Десетина минути по-късно Севиля имаше нов шанс след чудесна индивидуална акция на Карлос Бака, но изстрелът му бе блокиран от защитник.

Виктор Касадесус

източник: БГНЕС

Гостите от Леванте обаче не се предадоха и в 80-ата минута стигнаха до изравнително попадение, дело на Виктор Касадесус. Нападателят се оказа на точното място, пребори се за топката и вкара за 1:1, като момент преди това изстрелът на Наби Ал Зар бе отразен от противников играч.

ВИДЕО

Домакините натиснаха съперника в търсене на ново попадение, но първо Виктор Витоло, а в края и Коке не успяха да отбележат победен гол и двата тима разделиха по точка в актива си.