Отборът на Леванте спечели ценни три точки, след успех над Алмерия с 2:1 в мач от 10-я кръг на Примера дивисион. Леванте заема 17-а позиция във временното класиране в Испания с осем точки и е само на две от зоната на изпадащите. Тимът на Алмерия пък не е по-добра ситуация, като е на 14-о място с 9 точки до момента.

С успеха си в 10-я кръг Леванте прекъсна серията си от четири поредни мача без успех, от които взе само точки при равенството с Ейбар. Алмерия пък продължава с лошото си представяне, като за състава това бе трета поредна загуба и общо четвърта среща без победа.

Двата състава изиграха не особено зрелищен двубой, като домакините залагаха основно на контраатаки. В 26-ата минута при чудесна самостоятелна акция Давид Барал навлезе в наказателното поле на Алмерия, стреля отлично и откри за 1:0 в полза на Леванте. Само минута по-късно той пропусна отличен шанс да вкара втори гол, но вратарят на гостите Рубен се намеси навреме.

Първото полувреме приключи при резултат 1:0 за Леванте, а тимът на Алмерия успя да изравни в средата на втората част. В 70-ата минута Джонатан Зонго засече топката с глава и вкара за 1:1.

Домакините обаче успяха да поведат отново само пет минути по-късно, като Виктор Касадесус реализира с изстрел от наказателното поле за 2:1 в 75-ата минута. Леванте можеше да отбележи още едно попадение, но Давид Барал пропусна и това за малко да коства трите точки на домакините.

Алмерия остана на косъм от изравняване във втората минута от добавеното време, когато Уелингтън Силва стреля от близко разстояние, а топката мина встрани от дясната греда.