Тежка санкция от ФИФА се стовари върху мадридските грандове Реал и Атлетико. На тях ще им бъдат забранени трансферите за два трансферни периода, твърди вестник "Ас", позовавайки се на информация от Световната футболна централа. 

Изданието твърди, че решението е окончателно и ще бъде публикувано официално в следващите часове или най-късно утре. Първо то трябва да бъде сведено до двата клуба и те да се запознаят изцяло със санкцията си. 

Всичко се случва заради провинение, подобно на това на Барселона, заради което каталунците нямаха право да картотекират играчи през последните два трансферни прозореца - нередности при подписването на договори с млади играчи от чужди държави. 

Разследването на ФИФА протече почти цяла година, а Испанската футболна федерация беше принудена да събере цялата информация по казусите и да ги предаде в Женева. Очаква се и самата федерация да бъде наказана, но с доста солена глоба, защото си е затворила очите за трансферите. 

Все пак на двата испански клуба им остава възможността да обжалват, но по този начин само могат да отложат санкцията си, а не да я избегнат. Повече информация и подробности се очаква в близките часове.