Реал Мадрид може да отнесе сериозно наказание от ФИФА и УЕФА, ако пренесе случая с Денис Черишев в обикновения съд в Испания.

Дисциплинарната комисия към Кралската футболна федерация на Испания и Спортният административен съд потвърдиха изхвърлянето на Реал Мадрид от турнира за Купата на Краля и единствената надежда на „белия балет“ да се върне в турнира е да подаде иск в Испанската прокуратура.

Ако предприеме подобен ход обаче, Реал Мадрид е заплашен да отнесе сериозна санкция от ФИФА и УЕФА, тъй като двете футболни централи забраняват отборите да търсят разрешаване на подобни казуси чрез намесата на държавните институции.

ФИФА и УЕФА могат да наложат три наказания на Реал Мадрид, ако се стигне до подобна ситуация. „Белия балет“ може да получи финансова санкция, която ще бъде минимум 100 хиляди евро. Освен това Реал Мадрид е заплашен да му бъдат отнети точки от актива в Примера дивисион. Най-тежкото наказание, което грози „кралете“ е да бъдат извадени за определен период от време от турнира за Купата на Краля.

Реал Мадрид бе изхвърлен от надпреварата по служебен път, след като Денис Черишев игра в първия 1/16-финален мач срещу Кадис, въпреки че беше наказан. Това недоглеждане коства директното изхвърляне на тима на Рафаел Бенитес от турнира за Купата на Краля.

Иначе грандът победи с 3:1 като гост в първия мач и на практика си изкова класирането напред, но аматьорският гаф попречи за това. Интересното е, че наказаният Черишев дори откри резултата с гола си в 3-та минута, но беше сменен няколко секунди след началото на втората част, когато се и разбра за недоразумението около пускането му на терена.