Когато е в Барселона, Христо Стоичков винаги е търсен събеседник от медиите. Той коментира представянето на каталунците в изказване пред "Онда Серо" и борбата за титлата в Испания. Според него, големият съперник на "блаугранас" Реал Мадрид не е в тази битка. 

"В борбата за титлата са само два отбора. Това са Барса и Атлетико Мадрид. Реал сега е воден от Зидан, който предизвиква страх у съперниците в краткосрочен план, но в дългосрочен - едва ли."

"Много ще му е трудно да се справи с толкова звезди, въпреки че е много добро момче. Но там печелят два мача и се отпускат. В Барса всички показват, че името на отбора е над всичко", сподели Камата. 

Накрая на изказването си той не пропусна да се заяде с настоящия мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал. Двамата са в конфликт от времето, когато холандецът водеше каталунците и беше замразил Стоичков на пейката. 

"Нашият стадион винаги е пълен по време на мача. Само един холандски главчо може да накара "Камп Ноу" да не е с препълнени трибуни за който и да е двубой", сподели още Камата пред испанската медия.