Барселона постигна нова убедителна победа с 4:0 при домакинството си на Гранада от 19-ия кръг на Примера дивисион. „Блаугранас“ тотално доминираше над своя съперник и бързо успя да реши мача. Лионел Меси се отличи с хеттрик, а неговите партньори в атака Неймар и Луис Суарес бяха на познатото ниво.

Двубоят бе изгледан на живо от легендата на българския футбол Христо Стоичков, който бе на трибуните на "Камп Ноу". 

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике очаквано даде почивка на Серхио Бускетс и Андрес Иниеста, а Хавиер Масчерано бе оставен извън групата за мача.

За сметка на това Арда Туран отново намери място сред титулярите, а Алеиш Видал за първи път започна сред стартовите единадесет. Даниел Алвеш остана на резервната скамейка и се появи в игра през второто полувреме. 

Барселона започна много силно мача и можеше да излезе напред в резултата още в 4-та минута. Жорди Алба получи перфектен извеждащ пас от Лионел Меси и изскочи сам срещу Андрес Фернандес, след което стреля, но вратарят на Гранада успя да отклони достатъчно топката, за да я извади в корнер.

Барселона излезе напред в резултата в 8-та минута, когато Арда Туран записа първата си асистенция. Той комбинира с Лионел Меси, който отблизо порази целта.

Барселона отбеляза изумителен втори гол в 14-та минута. Неймар подаде към Луис Суарес, а той с едно докосване продължи към Лионел Меси, за когото не остана нищо друго освен да изпрати топката в опразнената врата.

Каталунците продължиха да доминират. В 27-та минута Неймар направи двойно подаване с Луис Суарес, който излезе сам срещу Андрес Фернандес, а след това го преодоля, но не успя да изпрати топката в опразнената врата и стреля в аут.

Четири минути по-късно Алеиш Видал взаимодейства чудесно с Лионел Меси, който бе изведен на отлична голова ситуация, но не успя да нанесе достатъчно премерен удар и Андрес Фернандес спаси. В 36-та минута Иван Ракитич комбинира с Неймар, който трудно си овладя топката, защото бе притиснат от защитник на гостите. Бразилецът след това се опита с техничен удар да прехвърли Андрес Фернандес, но изпрати топката над напречната греда в аут. Барселона организира нова опасна атака в 39-та минута, когато Неймар подаде към Луис Суарес, който се освободи от опеката на защитник на Гранада, а след това веднага се опита да намери Лионел Меси на празна врата, но Дориа успя в последния момент да се намеси и да изчисти топката в корнер преди тя да стигне до аржентинеца. Иван Ракитич намери Неймар в наказателното поле на Гранада в 42-та минута, а той стреля от въздуха, но встрани от десния стълб на вратата на Андрес Фернандес.

Първото стойностно изпълнение от страна на футболистите на Гранада бе в 44-та минута, когато Рубен Рочина стреля от границата на наказателното поле на Барселона, но встрани от левия стълб на вратата на Клаудио Браво.

Барселона можеше да вкара трети гол в 45-та минута. Първо Меси получи топката в наказателното поле на Гранада, сам срещу Андрес Фернандес, но ъгълът бе твърде малък и аржентинецът реши да комбинира със свой съотборник. След разиграването топката попадна в Арда Туран, който обаче не отправи достатъчно силен удар и Андрес Фернандес спаси.

Ломбан отправи хубав удар от фаул в 53-та минута, но Клаудио Браво внимаваше и спаси.

Съдията Веласко Карбайо имаше сериозни основания да свири дузпа в полза на Барселона в 55-та минута, но подмина ситуацията. Майнс подкоси Луис Суарес в наказателното поле на Гранада, а арбитърът не посочи бялата точка.

Барселона вкара трети гол в 58-та минута, когато Серхи Роберто подаде към Арда Туран, а той пропусна топката за Неймар. Бразилецът излезе сам срещу Андрес Фернандес и прокара топката между краката му, но кълбото срещна десния стълб на вратата на Гранада. След това топката попадна в Лионел Меси, който не пропусна да оформи своя хеттрик в срещата.

Клаудио Браво се наложи да се намесва в 67-та минута, когато отрази хубав удар на Рубен Рочина.

Барселона отбеляза четвърти гол в 83-та минута, когато Даниел Алвеш подаде към Луис Суарес, а той пусна прострелен пас в наказателното поле на Гранада, където Лионел Меси бе в положение на засада и остави за Неймар. 23-годишният бразилец от близо нямаше проблеми да вкара на Андрес Фернандес.

Луис Суарес получи тежък удар и изпитваше остра болка, но успя да завърши мача.

Гранада завърши мача с човек по-малко, защото Едгар получи контузия, а старши треньорът Хосе Рамон Сандовал вече бе извършил всичките си смени.

В добавеното време на мача Хавиер Маркес отправи опасен удар от фаул, но Клаудио Браво спаси.

След този успех Барселона е на първо място с 42 точки, докато Гранада е на седемнайста позиция със 17 точки и е на две над зоната на изпадащите.