Измъчваният от редица проблеми и търсещ своя нов треньор тим на Реал Сосиедад хвърли бомбата в испанския шампионат в 11-ия кръг. Баските, които осем мача нямаха победа, надделяха с 2:1 над не кой да е, а шампиона Атлетико Мадрид на своя "Аноета". 

Интересното е, че тимът от Сан Себастиян не беше изпитвал радостта от успеха от края на август, когато на същия стадион глава преклони другият голям фаворит от столицата - Реал Мадрид. 

А мачът започна по перфектен начин за шампионите. Те търсеха ранното откриване, за да си улеснят задачата и стигнаха до него още в 10-та минута. Тогава страхотен пас на Раул Гарсия от фланга беше засечен от Марио Манджукич на далечната греда и гостите поведоха с 1:0. 

Но радостта им не трая дълго. Само пет минути след това домакините хвърлиха трибуните в екстаз с изравнително попадение. Шаби Прието намери Карлос Вела на около 25 метра от вратата, мексиканецът стреля неособено силно, но изключително точно и резултатът стана 1:1. 

До почивката Реал Сосиедад имаше шанс да поведе, но ударите на Иманол Агирече, Шаби Прието и Естебан Гранеро бяха спасени от вратаря Мигел Анхел Моя или пък излизаха извън очертанията на вратата. 

Един от най-важните моменти в мача дойде малко след подновяването на играта. В 52-та минута Гийерме Сикейра получи втори жълт картон за грубо нарушение и остави тима си с човек по-малко до края. 

Но въпреки това, следващият шанс за гол беше пред вратата на баските, но ударът на Марио Манджукич като по чудо не се намери в мрежата. След това мачът се превърна в битка, а домакините търсеха възможност да се възползват от численото си преимущество. 

И това се случи в 82-та минута. Тогава прекрасно центриране на Хосеба Залдуа от левия фланг на атаката беше засечено с глава от Иманол Агирече, който не остави шансове на Моя и вкара за 2:1. 

Това се оказа и последният гол в мача, което позволи на Реал Сосиедад да вземе жизненоважните три точки и да изплува от зоната на изпадащите с актив от 9. Атлетико Мадрид пък сдаде втората позиция и вече е четвърти с 23 и е вече на четири точки от лидера Реал Мадрид.