Лидерството в Примера дивисион вече е поделено между два отбора. Севиля се изравни с Барселона по точки на върха след късна драма срещу бойкия тим на Виляреал на собствения си "Рамон Санчес Писхуан". 

Андалусийците победиха с 2:1, но до 89-та минута губеха с 0:1. След това последваха драматични финални минути, в които Денис Суарес и Карлос Бака направиха възможен феноменалния обрат на тима си и донесоха трите точки. 

Първата част предложи здрава битка, но без попадения за двата тима. Кевин Гамейро и Жерар Деулофеу имаха шанс да дадат преднина на домакините, но малко не им достигна да се разпишат. 

Пред Бруно Сориано и особено пред Икечукву Уче точно преди почивката се откриха страхотни шансове да отбележат за "жълтата подводница", но вратарят Бето беше на мястото си и не позволи това да се случи. Така развръзката остана за след почивката. 

След няколко разменени опасности резултатът се запази чак до 79-та минута. Тогава Кани отбеляза за Виляреал и смълча домакинските трибуни. Лусиано Вието намери съотборника си на идеална позиция и така се стигна до откриването на резултата. 

Но вместо да се отчаят, севилци се втурнаха напред. И упоритостта им се отплати точно преди изтичането на редовното време. В 89-та минута Денис Суарес се разписа след разбъркване, а две минути преди изтичането на даденото от съдията 5-минутно продължение андалусийците получиха правото да изпълнят дузпа. 

Нарушението беше на Джовани дос Сантос, а от 11-те метра Карлос Бака показа завидно хладнокръвие и донесе изключително ценните три точки за тима си. Така Севиля вече има 22 в актива си, колкото и Барселона, но е с по-лоша голова разлика. Виляреал пък остана на осма позиция с 14 точки и ще дебне позиции в зона Европа в следващите кръгове.