Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес обяви, че Лионел Меси ще остане в отбора поне до 2021 година и той ще бъде едно от лицата, които ще открият „Камп Ноу“ след неговата реконструкция.

„Подновяването на договора на Меси е неизбежно и то ще се осъществи. Няма никакво съмнение, че нашето желание е той да остане в отбора поне до 2021 година и да открие реконструирания „Камп Ноу“. Меси ще остане в Барселона поне до 2021 година, това е сигурно“, коментира Фернандес в интервю за „Teledeporte“.

"Меси ще остане в Барселона поне до 2021 година, това е сигурно. Тук говорим за най-добрия футболист в историята, който има големи спортни и човешки качества."

"Мнозина за изненадани колко смирен е той. Неговите способности и интелект са над нормалното равнище. Лео се намира в изключителен момент, той ще бъде наш играч и в близките години", добави техническият секретар.

"Някои хора се съмняваха, че може да настъпи обрат, но това не е вярно. Той има какво още да предложи и ще бъде жизненоважен за нас в следващите сезони", каза още Роберт Фернандес.