Ръководството на Барселона ще има натоварено лято. Каталунците не само трябва да проявят достатъчна активност на трансферния прозорец, но им предстои да затворят няколко важни преговори с ключови футболисти. Договорите на Неймар и Серхио Бускетс трябва да бъдат продължени, а заплатите им значително увеличени. Освен това Барселона трябва да стартира преговори с Луис Суарес и Иван Ракитич, тъй като двамата в момента са едни от най-ниско платените играчи в отбора.

В Барселона същото време обмислят да продължат договора на Лионел Меси до 2022 година. Преговорите с аржентинеца със сигурност ще стартират през есента на тази година.

Каталунците искат да бъдат сигурни, че ще задържат Меси на „Камп Ноу“ до края на неговата кариера.

На 24 юни Меси ще навърши 29 години, а след шест ще бъде на 35. Освен това той е втори капитан на Барселона след Андрес Иниеста, но халфът е на 32 години и максимум до три-четири години аржентинецът ще се превърне в първи капитан на каталунците.

В момента Лео е най-добре заплатеният играч в Барселона, а след подобряването на договора възнаграждението му със сигурност ще бъде увеличено.

Годишната заплата на 28-годишния нападател на каталунците в момента е 22,8 милиона евро. През следващия сезон Лионел Меси ще получава 39,4 милиона евро. Това е фиксирано като специална клауза в договора на футболиста, който беше подписан през 2014 г. и изтича през лятото на 2018 г.

Действащият договор на Меси с Барселона е до 2018 година.  Клаузата за предсрочно прекратяване на договора на Меси с каталунския клуб е 250 милиона евро.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS