Само около 36 часа преди затварянето на трансферния прозорец, в Испания започнаха да се притесняват за широчината на състава на европейския клубен шампион Реал Мадрид. Вестник "Марка" изчисли, че "белите" са с най-късата си скамейка за последното десетилетие. 

Старши треньорът Карло Анчелоти в момента може да разчита само на 21 футболисти в първия състав. От тях трима са вратари и 18 са полеви играчи. За последно такава е била обстановката през сезон 2004/2005. 

Тогава на "Сантяго Бернабеу" разполагаха само с 20 попълнения, от които пак 18 бяха полеви, а двама бяха стражи. Сега разликата е един трети вратар, който едва ли ще запише много мачове, ако въобще се появи в игра. 

През онзи сезон новите футболисти в тима бяха Джонатан Уудгейт, Валтер Самуел и Майкъл Оуен. А от Реал си тръгнаха Хавиер Портийо и Фернандо Мориентес. Това наложи непопулярната за мадридчани мярка да се подсилват през зимния трансферен прозорец. 

От тогава насам, треньорите на гранда винаги са разполагали с поне 23-има играчи, както беше и през миналата кампания, когато беше спечелена десетата европейска клубна титла. През лятото обаче настъпиха доста промени. 

Дойдоха само Хамес Родригес, Тони Кроос и Кейлор Навас срещу 100 млн. евро, а си тръгнаха Шаби Алонсо, Анхел ди Мария, Алваро Мората, Диего Лопес, Касемиро, Денис Черишев, Нури Шахин и Хесус Фернандес. 

В Испания обаче се надяват президентът Флорентино Перес да подпише поне с двама нови в следващите 36 часа, за да няма конфузни ситуации и да се трепери при всяко наказание или контузия.