Реал Мадрид е впрегнал резервен вариант и ще прави спешна селекция през зимата. Заради наложеното трансферно ембарго от лятото, наставникът Зинедин Зидан ще опита да укрепи максимално отбора си през януари. 

Вестник "Ас" разкри колко са набелязаните трансферни цели и на колко позиции французинът иска да подсили "белите". Според изданието, максимално постижимо е да се подпише с трима играчи, а иначе набелязаните са осем. Търсят се ляв защитник, халф и централен нападател. 

В отбрана най-вероятно изглежда завръщането на Фабио Коентрао, който в момента е под наем в Монако. "Белите" са направили уговорката, че могат да го привикат по всяко време и с оглед на обстоятелствата, това изглежда напълно вероятно. 

В халфовата линия предстои завръщане на друг даден под наем играч - Лукас Силва. Бразилецът се подвизава в Олимпик Марсилия и е преотстъпен също до края на сезона, но предстои и неговото отзоваване, ако не се постигне договорка с другите цели. 

А това изглежда малко вероятно, защото начело в списъка за тази зона е Пол Погба. Французинът обаче едва ли ще бъде продаден от Ювентус през зимата, а и цената му надхвърля 100 млн. евро. 

Друга набелязана цел в тази зона е Еден Азар, който обаче не изкарва най-добрия си период в кариерата в Челси. Зидан обаче има вяра в него и нищо чудно да се стигне до оферта, друг е въпросът дали лондончани ще я приемат. 

В атака са най-много набелязаните цели. Най-нереалистична изглежда мисията по привличането на Роберт Левандовски от Байерн. Баварците са един от малкото клубове, които са устоявали на натиска на Флорентино Перес по време на трансферния пазар - случаят с Рибери през 2009 г. - и сега едва ли ще се разделят със звездата си. 

От германския пазар набелязан е и Марко Ройс, но най-реална изглежда възможността да бъде върнат Алваро Мората. При продажбата му в Ювентус беше включена клауза за откупуването му обратно в размер на 35 млн. евро и се очаква да бъде задействана. 

В списъка е и вратарят Давид де Хеа, но неговото привличане към този момент е най-малко належащо и може да бъде оставено дори за момента след изтичането на наказанието през 2017 г.