Хърватинът Иван Ракитич заяви, че ако не се наслаждаваш на футбола в Барселона, не знае на кое друго място ще може да се наслаждавате на играта.

“Oт малък бях голям привърженик на Барса заради Просинечки. Той винаги е бил моят кумир“, коментира Ракитич.

„Искам само да се наслаждавам, да се трудя на 100% и да печеля доверието на моите съотборници, треньори и президент. Ако не се наслаждаваш на футбола в Барса, не зная къде ще му се наслаждаваш. Изискванията са много високи. И то не само от привържениците на Барса, а и въобще от всички във футбола. Всеки очаква много от отбора. Това може да е и много хубаво, и много натежаващо“, добави 28-годишният футболист.

„Знаем, че след една толкова силна година всеки гледа под лупа шампиона. Всички искат да бият Барса и се борят много повече.“

„Да съм на пейката не ми се нрави. Ако на даден футболист му харесва да е резерва, явно страда от голяма липса на амбиция. Ние сме колектив, но всеки се бори да е на терена. Ако става въпрос за почивка, сам си намирам времето за това. На мен не ми стига да подпиша договор с Барса – това е добре, но искам нещо повече: щом съм вече тук, да опитам да дам най-доброто от себе си. Изпълнен съм с най-голямото желание да продължа да се боря за всеки трофей всеки сезон. Вървим по този път. Зная и разбирам какво е да си в лоша серия и да търсиш промяна на динамиката. Щом дойде този момент, а той ще дойде неминуемо, ще трябва да ще положат още по-огромни усилия“, каза още Иван Ракитич.