В Реал Мадрид умуват да накажат Хамес Родригес и Сами Кедира заради посещението им на празника по случай 30-годишния юбилей на съотборника им Кристиано Роналдо. Според спортната програма Deportes Cuatrо в клуба са на мнение, че въпросните двама играчи са нарушили вътрешния правилник, като са поставили на възможно влошаване кондиционното си състояние, респективно и травмите си.

Припомняме, че Кедира се контузи именно в злополучния мач с Атлетико Мадрид /0:4/, след който бе купонът, а в последствие стана ясно, че ще бъде извън игра за около 3 седмици. Същевременно колумбийският му колега претърпя операция на десния си крак 48 часа преди сбирката за рождения ден на Роналдо.

Твърди се, че ръководството на „балета“ не е възприело добре разпространените снимки и записи, и смята, че двамата футболисти може по този начин да възпрепятстват процеса на възстановяването си.

От друга страна, друг набеден, в процес на възстановяване, е Лука Модрич. Хърватинът също е попаднал в „червния списък“. Скоро се очаква да се разбере дали информацията на Cuatro ще се потвърди и дали ще има санкции в Кралския клуб.

Припомняме, че Кристиано Роналдо навърши 30 години на 5 февруари, но остави празненствата по случай юбилея си за няколко дни по-късно – след дербито с Атлетико. Щастието на „лос бланкос“ обаче не бе пълно, с оглед катастрофалния резултат на „Висенте Калдерон“.