Реал Мадрид не успя да победи Валенсия като гост в 18-я кръг на Примера дивисион. Двата тима направиха зрелищно реми, завършвайки 2:2.

Така Реал Мадрид остана на трето място във временното класиране в Испания с 37 точки, на две от Барселона, който е с мач по-малко и на 4 от временния лидер Атлетико Мадрид. Валенсия пък е на 10-о място с 23 точки до момента.

Двубоят започна повече от обещаващо за гостите, които откриха с попадение на Карим Бензема. В 16-ата минута французинът получи от Кристиано Роналдо и с чудесен завършващ удар даде преднина за 1:0 на Реал Мадрид.

В 31-ата минута Жоао Кансело изпусна отличен шанс за Валенсия, след като ударът му с глава мина край лявата греда на Реал Мадрид. Пред Андре Гомеш също се откри добра възможност, но и той не можа да преодолее Кейлор Навас. Домакините все пак успяха да изравнят в самия край на първото полувреме. Пепе извърши нарушение, което бе санкционирано с дузпа, а Дани Парехо не сгреши от бялата точка за 1:1 точно преди почивката.  

Второто полувреме бе още по-интересно, като в рамките на минута двата отбора си размениха по един гол.

Гостите пак тръгнаха по-добре, но в 63-ата минута Андре Гомеш стреля не лошо по посока вратата на Реал. Тимът на Рафа Бенитес обаче остана с човек по-малко в 68-ата минута след директен червен картон на Матео Ковачич за грубо нарушение срещу Кансело от Валенсия. 

Домакините опитаха да се възползват от численото си преимущество и да стигнат до втори гол, но Реал стигна до добра възможност в 74-ата минута, когато Лука Модрич стреля от далечна дистанция, но неточно.

В 82-ата минута обаче Реал Мадрид реализира за 2:1 след като Тони Кроос намери Гарет Бейл, който с глава успя да донесе преднина на „белия балет“. Радостта на столичани бе кратка, след като минута по-късно Валенсия изравни. В 83-ата минута Пако Алкасер преодоля защитата на Реал след пас от Родриго Морено, за да реализира за 2:2.

До края двата състава имаха още шансове за попадение, като в добавеното време на двубоя Алваро Негредо стреля от обещаваща позиция и застраши вратата на Реал, но Кейлор Навас спаси. Малко по-късно и Андре Гомеш отправи хубав шут отдалече, но край лявата греда на вратата, пазена от Навас. 

В продължението и Гарет Бейл опита мерника си, но ударът му мина над вратата на Валенсия, а резултатът се запази 2:2.

Хиксът бе четвърти за Реал Мадрид от началото на сезона, а тимът на треньора Рафаел Бенитес инкасира и три поражения.