Наставникът на Валенсия Гари Невил заяви, че пази страхотни спомени от дните, в които играеше редом до Кристиано Роналдо, но сега спирането на португалеца ще бъде основната му задача в дербито срещу Реал от 18-ия кръг на Ла Лига.

Невил и Кристиано спечелиха заедно три титли на Висшата лига, а също и трофея в Шампионската лига за 2008 година. Сега обаче английският специалист ще остави сантиментите настрана.

„Роналдо е бивш мой съотборник, играхме заедно доста години в Манчестър. Имам страхотни спомени от този период, предполагам, че и при него е така. Сега нещата са по-различни – трябва да видя как можем да го спрем, както и останалата част от отбора на Реал Мадрид“, заяви Невил.

„Опитвам се да мисля прагматично, да намерим отговор срещу силните му страни. Очевидно е, че Кристиано е отличен футболист. През последните 4 или 5 години говорих много за него, трябва да се отнесем с уважение, но аз съм концентриран преди всичко в спирането на силните елементи от играта на Реал“, добави треньорът.