Голяма издънка допусна тимът на Малага в борбата си за оцеляване. Андалусийците завършиха 2:2 в домакинството срещу прекия си конкурент в тази битка Гранада и утежниха задачата си. 

В герои за тима си трябваше да се превърнахт бразилецът Чарлс и Пабло Форналс с попаденията си. Но Фернандо Тисоне беше изгонен от техния състав, а това им се отрази в последните минути. Тогава първо Юсеф ал Араби намали, а Рубен Рочина изравни в заключителните моменти. 

Мачът започна с тотално превъзходство на Малага, но Нордин Амрабат и Чарлс заредиха пропуски пред вратата на противника. Все пак точно преди почивката домакините поведоха в резултата. 

Това се случи точно преди паузата, когато Мигел Торес намери с перфектен пас Чарлс и бразилецът този път прояви хладнокръвие, за да открие резултата във важен момент от двубоя. 

Осем минути след подновяването на играта изглеждаше, че задачата за андалусийците става много тежка. Тогава Фернандо Тисоне си изпроси втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко. 

Но това уж не се отрази толкова зле на домакините. Още в 57-та минута Пабло Форналс се разписа за 2:0, след като беше точен при добавката след удар на Амрабат и хвърли в екстаз публиката на "Ла Росаледа". 

В последните минути на двубоя обаче това каза думата си, тъй като Гранада се пребори за частичния обрат. Първо в 83-та минута Юсеф ел Араби намали, засичайки центриране на Димитри Фулкие. Само три минути след това Кристиано Бираги намери Рубен Рочина и той отбеляза за 2:2, с което измъкна точката за гостите.

Така Малага събра 10 точки и поне се измъкна от последното място, но все още е в опасната зона. Гранада пък е с една повече, но това е достатъчно тимът все още да плува над чертата.