Високо летящият тим на Лас Палмас взе само точка от домакинството на новака в елита Леганес. Двата тима завършиха 1:1 на Канарските острови и така гостите си тръгнаха по-доволни. 

Домакините започнаха по-активно и първи стигнаха до аванс. В 21-та минута Мичел Маседо по страхотен получи една топка с пета и впоследствие я пусна успоредно на голлинията, където връхлитащият Марко Ливаха прониза мрежата за 1:0. 

До почивката обаче последваха няколко страхотни шанса за Леганес, но завършваните удари на два пъти бяха от страна на Дарвин Мачис, но и двата пъти топката не намери целта и така домакините се прибраха с гол аванс. 

В интерес на истината, Леганес направи няколко страхотни положения и след почивката и определено не заслужаваше да загуби този мач. И в крайна сметка справедливостта възтържествува четвърт час преди края. 

Тогава новаците получиха право да изпълнят дузпа, която беше направена от Давид Гарсия, който спъна откъсващ се опонент. Зад топката застана Мигел Гереро и беше безкрайно хладнокръвен - 1:1. 

Повече попадения в този мач не паднаха и двата тима си тръгнаха с по точка. Тя беше 21-а за домакините, които продължават да са 8-и засега. Леганес е 15-и с 15 точки, но все още е опасно близо до опасната зона.