Неочаквана и неприятна издънка, дошла при безличното реми 0:0 срещу Хетафе, остави Барселона на четири точки зад лидера и свой голям съперник в Примера дивисион Реал Мадрид. От началото на първенството в Испания са изминали 15 кръга, в които първоначално каталунците взеха аванс пред „Белия балет“, а впоследствие изостанаха

Мачът се игра при непрекъснат и силен дъжд в мадридското предградие Хетафе.

Хетафе - Барса

източник: БГНЕС

Твърде малко се видя от страна на Барселона през първото полувреме. Нещо повече – в 32-ата минута Лафита от Хетафе създаде най-добрата ситуация за първите 45 минути. Той отправи тежък шут от наказателното поле на Барса и се наложи чилийският вратар на каталунците Клаудио Браво да се намесва атрактивно, за да предотврати гола.

Лео Меси създаде в 52-ата минута първата сериозна ситуация за гол пред вратата на Хетафе . След негов удар от фаул топката придоби неприятна траектория за вратаря на домакините и само гредата успя да предотврати попадението. Барселона успя да създаде няколко ситуации пред вратаря Гуайта, като или той, или добрата игра на Хетафе в отбрана, не разрешиха на Меси и компания да стигнат до гол.

Скандалната последна свирка в мача на съдията пък предотврати отбелязването на гол от страна на Хетафе, който можеше съвсем да вгорчи живота на каталунците.

Така Барселона остана на втората позиция в класирането с 35 точки, докато Хетафе е 12-и с 16 пункта.

Хетафе - Барса

източник: БГНЕС