Белият валяк Реал Мадрид продължи да мачка и постигна 20-ата си поредна победа във всички турнири. Този път жертва падна Алмерия, който въпреки съпротивата си, загуби със сериозния резултат 1:4 като домакин в мач от 15-ия кръг на Примера дивисион.

Кристиано Роналдо успя да увеличи актива си от голове, разписвайки се на два пъти в края на срещата.

При 2:1 за Реал пък Касияс спаси дузпа.

Мачът се игра в петъчната вечер,тъй като „Белия балет“, този път в резервните си черни екипи, се стяга за участието си на Световното клубно първенство в Мароко.

Още в 13-ата минута Тони Кроос намери гредата на вратата на Алмерия. Натискът на „Белия балет“ се усили, но и домакините показаха зъбите си.

Все пак Реал стигна до гол и негов автор стана Иско в 34-ата минута. Той шутира силно по диагонала и успя да преодолее вратаря на Алмерия за 0:1.

Много бързо домакините отвърнаха на предизвикателството със също така красив гол. Реализира гол Верса в 39-ата минута със страхотен изстрел от 25 метра, който матира Икер Касияс.

Реал обаче много бързо върна аванса си от един гол и той отново беше красив. Гарет Бейл стреля силно с глава в 42-ата минута и направи резултата 1:2.

В началото на второто полувреме последователно изгодни положения се откриха пред Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Уелсецът изпрати топката след дълъг рейд малко встрани от вратата на Алмерия. При силния изстрел на Роналдо пък отлично се намеси вратарят Рубен.

В 62-ата минута съдията отсъди много пресилена дузпа в полза на Алмерия, след като не се видя контакт между Марсело и нападател на домакините. Верса застана зад бялата точка, но Икер Касияс предугади посоката на удара му в долния ляв ъгъл на вратата и спаси.

В 81-ата минута Кристиано Роналдо направи резултата 3:1 в полза на гостите, като отбеляза 24-ия си гол в Лигата след подаване на Бензема и бърза атака на мадридчани.

Много скоро португалецът вкара и втория си гол в мача, общо негов 25-и досега и фиксира крайното Алмерия – Реал М 1:4.

Столичани продължават да водят в класирането с 39 точки, с пет повече от Барса, който е с мач по-малко. Алмерия остава с 10 пункта под чертата.

Мачът бе наблюдаван от близо 14 000 зрители.