Макар да е едва третият кръг в Испания, Барселона записа изключително важна победа по пътя към защитата на титлата си. Каталунците надделяха с 2:1 при гостуването на Атлетико Мадрид и продължават с пълен актив. 

Момчетата на Луис Енрике направиха пълен обрат след почивката и могат да са по-спокойни за предстоящите битки. Иначе Фернандо Торес за пореден път ги огорчи в началото на втората част, но Неймар набързо изравни, а в края Лео Меси, който в този мач остана резерва, донесе трите точки. 

Двата тима направиха много интересна първа част, въпреки че в нея не паднаха попадения. Гостите започнаха малко по-активно или поне имаха по-чистите положения в началото. В 15-та минута Иван Ракитич стреля опасно и топката летеше уж неспасяемо към вратата. Стражът Ян Облак обаче успя виртуозно да извади положението. 

Малко след това Фернандо Торес отвърна и прати страхотен удар към вратата на Барса, но топката прелетя на няколко сантиметра над вратата и отново попадение нямаше. Така двата тима продължиха да си разменят положения и в крайна сметка най-изгодното от тях се откри пред Луис Суарес в 25-та минута. 

Тогава след корнер, изпълнен от Иван Ракитич, топката стигна до уругваеца, който си освободи място да стреля и прати топката в гредата. Това беше и най-чистата възможност за гол преди почивката. 

В 35-та минута и Неймар можеше да открие, но ударът му беше спрян от защитата на мадридчани. Така първото полувреме приключи без гол и всичко остана за решаване след подновяването на играта. 

В 51-та минута "Висенте Калдерон" избухна от щастие. Тогава след пас на Тиаго, Фернандо Торес беше изведен зад защитата и стреля прецизно покрай вратаря на каталунците. Топката рикошира в гредата и се оплете в мрежата за 1:0 в полза на "дюшекчиите". 

Но радостта на мадридчани не трая дълго. В 55-та минута Неймар изпълни по великолепен начин пряк свободен удар и прати топката неспасяемо в мрежата на Ян Облак, за да изравни за 1:1. 

Малко след това попадение на терена влезе Лео Меси. Аржентинецът получи малка почивка, защото нямаше нито една тренировка с каталунците през седмицата, а пък се роди и вторият му син. Той влезе в 60-та минута и веднага се превърна във водещата фигура на терена. 

Той имаше шанс да се разпише в 67-та минута, но ударът му беше избит в последния момент от защитник. Но класата на Меси си каза думата малко по-късно. В 77-та минута той направи 2:1 с решителното попадение. 

Тогава след продължителна комбинация в крайна сметка топката стигна до Луис Суарес, който намери Меси в наказателното поле. Аржентинецът хладнокръвно мушна топката покрай Ян Облак и даде преднина на тима си. 

Две минути след това и Суарес имаше шанс да се разпише и да убие интригата, но словенският страж го отказа от тези намерения и спаси. В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха и Барса се поздрави с изключително важни три точки. 

Така каталунците продължават с пълен актив от девет точки и са на върха на класирането, докато "дюшекчиите" записаха първа грешна стъпка от старта на кампанията и имат шест точки на сметката си.