След двата си тихи мача Кристиано Роналдо избухна по най-запомнящия се начин за Реал Мадрид. Той наниза пет попадения в мрежата на Еспаньол за успеха с 6:0 насред Барселона, за да се превърне в най-добрия реализатор в историята на "белите" в Примера дивисион. 

Така португалецът има вече 230 гола на сметката си в испанския шампионат и изпревари Раул Гонсалес, който има 228 за мадридчани. Съвсем скоро той ще задмине легендарния испанец и по голове въобще във всички турнири. 

Това постижение го нареди на четвърта позиция във вечната ранглиста на реализаторите в Ла Лига. Пред него са само Лео Меси с 286 гола, Телмо Сара с 252 и Уго Санчес с 234. 

Роналдо откри головата си сметка след само седем минути игра. Тогава Лука Модрич го намери добре зад защитата и той с прецизен удар преодоля вратаря на каталунците, за да открие резултата. 

След това се изви истинска буря пред вратата на домакините. В 16-та минута Виктор Алварес влезе опасно в краката на противник и реферът даде дузпа за Реал. Зад топката застана Роналдо и направи 2:0. 

Само три минути след това той оформи и хеттрика си. Тогава перфектно центриране на Гарет Бейл от левия фланг намери португалеца сам на няколко метра от голлинията и той без проблеми вкара за 3:0, оформяйки постижението си само за 13 минути. 

С този хеттрик той се изравни по мачове с минимум три попадения с лидера в тази класация в испанския футбол Лео Меси. Двамата имат вече по 32, а зад тях е легендата Телмо Сара с 31.

С това попадение той се изравни с Раул, но в Испания още тогава го изкараха на върха на класацията, защото неговото постижение е от 202 мача, докато на испанския нападател е от цели 550. 

Но шоуто на португалеца не спря до тук. В 28-та минута негова асистенция Карим Бензема се разписа за 4:0 с удар от наказателното поле, в което беше оставен непокрит, и разгромът за домакините се очертаваше все по-ясно. 

Почивката дойде при този резултат, но Роналдо не се спря. В 61-та минута звездата се разписа за четвърти път, а отново асистенцията беше на Гарет Бейл, който му сервира топката само на няколко метра от голлинията и за него остана по-лесното - да я вкара. 

До края остана време за пети гол на сметката на португалеца. Лукас Васкес го изведена стрелкова позиция и той вкара за 6:0. Малко след това имаше шанс и за шести гол на сметката си, но прати топката над вратата от изгодна позиция. 

В крайна сметка Реал смачка съперника си с 6:0 и взе седмата си точка от началото на сезона. "Белите" временно на върха, но преди изиграването на всички останали мачове от кръга, а Роналдо ще има доста поводи за празник.