Рекордната покупка на Реал Мадрид Гарет Бейл определено се наслаждава на чудесна форма дотук през сезона. Уелсецът се разписа на два пъти при успеха с 3:0 над Леганес в Примера дивисион в събота, с което общия му брой голове в официални срещи стигна точно 150.

Именно с двете попадения през първото полувреме на двубоя от 11-ия кръг на испанското първенство, бившият ас на Тотнъм постигна своя юбилей. Любопитното по отношение на срещата бе, че малко преди да вкара първия си гол Бейл беше нахокан от своя наставник Зинедин Зидан. Френският специалист се разгневи на своя футболист, тъй като изкара топката умишлено в тъч, за да се окаже помощ на съперников играч, който лежеше на тревата и изпитваше болки. Проблемът бе, че това се случи по време на обещаваща атака за Реал и Зидан веднага изрази своето недоволство с жестове.

Все пак инцидентът бързо беше забравен след двете попадения на Бейл, с които той вече има 7 през сезона във всички турнири. Равносметката на головете му дотук е следната: 5 гола с екипа на Саутхемптън, 55 за Тотнъм, 65 за Реал Мадрид и 25 с екипа на Уелс.