Отборът на Реал Мадрид не допусна грешна стъпка при домакинството си срещу скромния Леганес в 11-ия кръг на Ла Лига и се поздрави с категорична победа 3:0. Гарет Бейл вкара два гола, а Алваро Мората асистира и добави третия във вратата на новака, който не показа никакви съпротивителни сили.

По-интересното бе, че докато Бейл и Мората блестяха в предни позиции, голямата звезда Кристиано Роналдо отново остана незабележим. Португалецът беше доста изнервен през цялото време и рано-рано в мача си изкара жълт картон за неспортсменско поведение. Той нахока много сериозно съдията Матеу Лаос задето реферът подмина без санкция доста груб фаул срещу самия него.

Реал не започна най-висока скорост, като постепенно започна да гради ритъма в разиграванията си. Публиката на „Сантиаго Бернабеу“ леко се изнерви в чакането на първия гол, който дойде още при първата чиста ситуация в 38-ата минута. Иско получи топката отляво до тъчлинията и с магически пас над двамата централни защитници изведе Бейл сам срещу вратаря Хон Серантес. Последният опита да излезе напред и да пресрещне уелсеца около точката на дузпата, но бе финтиран лесно, а после Бейл без проблем порази празната врата – 1:0.

Попадението доста понижи тонуса в играта на Леганес и в продължението на първата част гостите допуснаха втори гол в мрежата си. Тони Кроос завъртя топката от фаул, като я насочи в зоната между вратарското поле и точката на дузпата, където Мората съумя да я отклони с глава. Бейл внимаваше и веднага се стрелна, за да я чукне между защитниците и вратаря за 2:0.

След паузата Реал не намали оборотите, макар и да не играеше с пълния си потенциал. Още в 48-ата минута Серантес трябваше да отбива чудесен изстрел с глава на Бейл, който се канеше да влети до лявата греда.

В 60-ата минута отново Бейл беше близо до гола след статично положение. Той разчете добре къде Кроос ще пласира паса си, но този път не нанесе много сполучлив изстрел с глава и Сервантес спаси по-лесно.

В 72-ата Леганес изтърва най-чистата си ситуация за целия мач, като Александър Шимановски засече по чудесен начин остро центриране в наказателното поле на Реал. Топката щеше да влети точно под гредата, ако не беше намесата на Кейлор Навас.

Всичко за гостите обаче приключи 4 минути по-късно. Тони Кроос напредна към наказателното поле и пусна вляво за Алваро Мората, който още с поемането на топката се освободи от пазача си. Макар да тръгна към вратата под остър ъгъл, нападателят завърши успешно с мощен шут до близката греда, лишил Серантес от всякакъв шанс да се намеси – 3:0.

Две минути преди края на редовното време резервата Хамес Родригес също можеше да се разпише. Колумбиецът изпълни своя специалитет – пряк свободен удар, а топката почти облиза левия стълб и излезе в аут.

Така Реал остава лидер в класирането с 27 точки, като има преднина от 5 точки пред втория Барселона, който тази вечер има тежък мач срещу Севиля. Леганес е 17-и с 10 спечелени точки и само на една от зоната на изпадащите, където се намират Спортинг Хихон, Осасуна и Гранада.