Рекордната покупка на Манчестър Юнайтед и най-скъп трансфер в историята на целия английски футбол Анхел ди Мария може да излезе още по-скъпо на новите си работодатели. За него бяха платени 59.7 млн. паунда на Реал Мадрид. 

Сделката за аржентинеца обаче може да се оскъпи с още 4 млн. паунда, ако той спечели Златната топка, пише вестник "Сънди Телеграф". Според изданието, специална подобна клауза е вписана в контракта му с "червените дяволи". 

Тя е била поставена по настояване лично на президента на европейския клубен шампион Флорентино Перес. Отделен бонус се полага и за агентите на Ди Мария при подобно отличие. 

Все пак такъв развой изглежда малко вероятен, поне за тази година. Въпреки че Португалия беше пълна трагедия на Световното, сред фаворитите е Кристиано Роналдо, който традиционно ще си оспорва отличието с Лео Меси. Или поне такива са очакванията. 

Някой измежду тях двамата печели Златната топа от 2008 г. насам, като за последно някой различен беше Кака с екипа на Милан, който триумфира с отличието през далечната вече 2007 г.