Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Анхел Ди Мария заяви, че от бившия му клуб Реал Мадрид са го помолили да не участва във финала на Световното първенство, заради евентуална контузия.

Отборът на Аржентина загуби последния мач срещу Германия в Бразилия, а Ди Мария пропусна двубоя.

„Получих писмо от Мадрид, което пристигна в 11.00 часа в деня на мача и ме молеха да не играя. Мачът беше в 16.00 часа и аз се готвех да съм в най-доброто състояние, знаейки, че мога да се контузя. Веднага, след като получих писмото, го скъсах. Не ми пукаше, нямаше никакво значение“, разкри Анхел Ди Мария.

„Говорих с треньора Алехандро Сабея и това беше негово решение. Не исках да го притискам. Знаех, че може да се наложи да изляза от игра в 15-ата минута и да оставя тима в трудна позиция, а аз не исках това“, допълни халфът.

Самият играч уточни, че никога не е бил в добри отношения с президента на отбора Флорентино Перес. Босът на Реал Мадрид нападна бившия си футболист, като обяви, че е имал огромни финансови претенции към ръководството.

„Разбрах какво е казал той. За да печеля колкото Кристиано, аз трябваше да съм най-добрият играч на Световното първенство или да спечеля Златната топка. Аз нямам работни взаимоотношения с Перес. Когато подписвах новия си договор, той не беше там“, каза още Ди Мария.

„Никога не съм казвал, че искам да напусна Реал Мадрид, никога не съм искал това, но трябваше ад продължа напред. Нека говори каквото иска за мен, милионите, които получиха от продажбата ми, ще помогнат много на икономическото състояние на клуба“, завърши Ди Мария.