Още едно острие от тризъбеца в атаката на Барселона скоро ще се обвърже дългосрочно с клуба. Днес това стори бразилският ас Неймар, а в най-кратки срокове се очаква да се случи и с Луис Суарес. 

Това призна самият футболист, който в момента има договор до 2020 г. Сега обаче към него ще бъдат прибавени още поне две години, а и ще се вдигне заплатата му. Подробности обаче още не са излезли. 

"Моите хора и представителите на клуба преговарят отдавна и вече са в много напреднала фаза на разговорите. Нищо не мога да ви кажа, освен че нещата се развиват в желаната от всички насока."

"Дори мисля, че сме се разбрали, а договорът ми ще бъде за дълъг период. Повече не мога да кажа на този етап, скоро ще има развръзка", сподели Суарес пред медии в родината си. 

Откакто уругваецът се присъедини към каталунците през 2014 г. е отбелязал 70 гола в 62 мача. Когато и той подпише, единственият ас на тима, който няма да се е обвързал дългосрочно, ще е Лео Меси.

Аржентинецът и клубът преговарят от поне една година, като се очаква в началото на 2017 г. да има яснота около параметрите на контракта му, който изтича на 30 юни 2018 г. Всички очаквания са той да преподпише до 2022 г., докогато ще са обвързани още Неймар и Суарес.