Българската футболна легенда Христо Стоичков заяви, че Луис Суарес е най-добрият централен нападател в света.

„Това е епохата на Тризъбеца, но преди това са играли футболисти като Ромарио, Хулиос Салинас, Ван Бастен, Гари Линекер и Тото Скилачи. Всички те са се различавали“, коментира Стоичков пред радио „Каталуня“.

„Кристиано не попада сред изброените от мен, защото има голяма разлика между централните нападатели и останалите. За това не го поставям сред изброените от мен. Бензема е един от най-добрите френски нападатели в историята“, добави българинът.

„Луис Суарес е типичният централен нападател, който прави разликата. Съжалявам, че нямах възможността да играя с него. Аз имам възможност сега да се наслаждавам на неговото игра. Той е най-добрият централен нападател в света. Гласувам за това с две ръце. Луис е футболист, който не е индивидуалист, не е егоист. Вкарва голове, но в същото време прави и много асистенции. Луис е много голяма личност. Нападателите живеят за головете. Той играе за отбора, бори се и работи усилено, защото иска да става все по-добър“, продължи Камата.

„Барселона показа на Манчестър Сити кой е по-добрият отбор, кой отбор има характер, кой е отборът, с който се сравняват всички. Отпред имаш Меси и става пам,пум, пам...три гола и машината функционира, функционира на 100%. Първият гол отвори мача. Сити се опита да се надиграва с Барселона, но не е лесно да бъдеш по-добър от Барселона“, каза още Христо Стоичков.