Шампионът на Испания Атлетико Мадрид полека-лека започна да наваксва изоставането си от върха в първенството. "Дюшекчиите" станаха поредният тим, който се възползва от загубата на Барселона в Ел Класико и се доближиха само на две точки от каталунците. 

Това стана след трудна победа в мадридското дерби с Хетафе с 1:0 като гост. В герой се превърна Марио Манджукич, който вкара единствения гол още преди почивката. Алексис от състава на домакините пък беше изгонен в началото на втората част и това улесни донякъде фаворитите. 

Първата част предложи много битка и малко интересни положения. Гийерме Сикейра имаше най-добрия шанс за "дюшекчиите" в началото, но ударът му след добър дрибъл беше спасен от вратаря на Хетафе. 

Но така се стигна до 40-та минута, в която Атлетико поведе. След разбъркване и отразен удар на Антоан Гризман, топката стигна до Манджукич, който не сбърка и отбеляза единственото попадение в този двубой. 

След почивката имаше повече възможности за попадение. В началото на втората част Алексис и Емилиано Веласкес пропуснаха да изравнят за домакините. А в 56-та минута всичко изглеждаше вече далеч по-лесно за шампионите, защото за грубо нарушение беше изгонен Алексис и остави Хетафе с десет души. 

Но това не помогна на гостите да стигнат до втори успокоителен гол. Битката в средата се ожесточи още повече, а далечните изстрели не затрудняваха сериозно двамата вратари. Така се стигна до 84-та минута, когато пестеливата игра на Атлетико можеше да бъде наказана. 

Тогава Хуан Родригес се оказа на чудесна позиция и намери начин да стреля, но ударът му беше под всякаква критика и топката излетя далеч от целта, въпреки че ситуацията не го предполагаше. 

В крайна сметка повече голове нямаше и шампионите взеха важни три точки. Те вече имат 20 в актива си, само на две зад Барселона. Хетафе пък остава в средата на таблицата с 11 точки, но е само на шест от зоната на изпадащите и не може да е спокоен.