Отборът на Вердер Бремен победи Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 в мач от 3-я кръг на Бундеслигата. Така Вердер е 11-и с 4 точки до момента, а тимът на Борусия е последен без точка в актива си и с голова разлика 2:8

Гостите първи имаха добра възможност, като в 11-ата минута Гранит Джака оправи страхотен удар от границата на наказателното поле.

В 21-ата Ян Сомер трябваше да спасява вратата си, след шут на Яник Вестергаард.

Необмислена проява на Марвин Шулц в 39-ата минута предизвка отсъждане на дузпа за Вердер, която Арън Йохансон превърна в попадение и домакините поведоха с 1:0.

В самия край на полувремето Ларс Щиндл върна равенството, след като в 45-ата минута се освободи добре и вкара в долния десен ъгъл на вратата на Вердер.

След почивката домакините оползотвориха отлична възможност в 53-ата минута, когато след корнер, изпълнен от Златко Юзунович. Той прати топката към Яник Вестергаард, който стреля с глава за 2:1.

Към края на двубоя, в 87-ата минута Гранит Джака остави Борусия с 10 човека на терена, след като получи втори жълт картон и съответно червен. Феликс Кроос обаче пропусна да увеличи преднината на домакините, след като изпусна отсъдената дузпа в 88-ата минута.

Преднината на Вердер обаче бе достатъчна и тимът записа първи успех през сезона в Бундеслигата.