Шалке 04 започна сезона в Бундеслигата по перфектен начин, след като победи с 3:0 Вердер в Бремен.

Резултатът бе открит в 34-ата минута след комичен автогол на Теодор Гебре Селасие. Чешкият национал опита да избие топката, но вместо това по ефектен начин прехвърли вратаря Вийдвалд, който нямаше шанс да реагира.

Интригата се запази до 68-ата минута, в която Жоел Матил намери Ерик Максим Чупо-Мотинг, който с точен удар от около 12 метра вкара в ъгъла на вратата за 2:0.

Точката на спора бе поставена 5 минути преди края, а в основата на всичко бе талантливият халф Лерой Сане. Влезлият като резерва футболист проби великолепно от центъра, за да стигне до наказателното поле и да намери перфектно Клаас-Ян Хунтелаар, който реализира за 3:0.

Друг от фаворитите в Бундеслигата Байер Леверкузен също започна с успех – 2:1 срещу Хофенхайм. Зубер откри за гостите в 5-ата минута, но с попадения на Кийслинг в 45-а и Бранд в 71-а „аспирините“ стигнаха до трите точки.

Успешно започнаха кампанията двата новаци Инголщад и Дармщад. Баварците от Инголщад постигнаха победа още в първия си исторически мач в Бундеслигата след успех с 1:0 като гост на Майнц. Голът отбеляза Лукас Хинтерзеер, а Тодор Неделев не попадна в групата на домакините.

Дармщад пък стартира с равенство 2:2 срещу Хановер, след като на два пъти повеждаха чрез голове на Хелер, но попадение на Беншоп и автогол на Сулу донесе точката за Хановер.

Херта Берлин пък надигра домакините от Аугсбург с 1:0 след гол на Саломон Калу от дузпа в 48-ата минута.