Вердер Бремен откри сметката си за сезон 2015/2016 в германското първенство, след като постигна 1:1 като гост на Херта Берлин в петъчния мач от втория кръг на Бундеслигата.

Срещата не можеше да има по-добро начало за берлинчани, които поведоха след само 5 минути игра. Йенс Хегелер опита изстрел от воле пред наказателното поле, а топката намери тялото на бранител. Това помогна на Валентин Щокер да стигне първи до нея и с кинжален шут под гредата да открие резултата.

Натискът на домакините продължи и в минутите след гола, ала в 26-ата малко от нищото Вердер изравни. Улисес Гарсия изпрати наглед балонно центриране отляво, ала защитата на Херта реагира много слабо и позволи на Антони Уджа отблизо да стреля малко непохватно, но все пак успешно – 1:1.

След паузата превесът на столичани стана още по-сериозен. В 55-ата минута Щокер получи остро ниско подаване отдясно и опита да засече, ала само закачи кълбото и Фелик Вийдвалд го затисна с тяло. Десетина минути след това Петер Пекарик отправи хубав шут от границата на пеналта, който прелетя на сантиметри покрай страничния стълб.

Девет минути преди края Вердер съвсем можеше да вгорчи вечерта за берлинчани. Златко Юнузович от много трудна позиция засече с глава подаване от ъглов удар, а топката описа странна парабола, която остави Томас Крафт на място. За късмет на стража кълбото отскочи от лявата греда и остави равенството непроменено.

Така с победа и равен от първите си два мача Херта оглавява временно таблицата в Бундеслигата с 4 точки. „Бременските музиканти“ пък записаха първа такава в актива си след 0:3 от Шалке 04 в първия кръг.