Отборът на Щутгарт победи Волфсбург с 3:1 в мач от 17-я кръг, записвайки едва четвърти успех от началото на сезона в Бундеслигата. Щутгарт сложи край на серията си от пет мача без победа, но пък удължи тази на Волфсубрг на четири двубоя без успех.

Така Волфсбург завършва 2015-а година на шесто място с 26 точки в актива си, а Щутгарт се измъкна от зоната на изпадащите и зае 15-о място със спечелените 15 точки.

Двата състава се вкопчиха здраво още от началото на двуоя, като и четирите попадения паднаха до 47-ата минута на мача.

Волфсбург поведе в 14-ата минута с гол на Максимилиан Арнолд, реализирайки в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Пжемислав Титон.

Домакините обаче успяха бързо да се върнат в мача, изравнявайки в 22-ата минута чрез Даниел Дидави. 25-годишният полузащитник вкара страхотно попадение, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Волфсбург. Последва бърз втори гол за Щутгарт в 31-ата минута. Тимо Вернер подаде отлично към Филип Костич, който реализира от близко разстояние за 2:1.

Малко по-късно Лукас Руп удари греда, а в 47-ата минута Дидави реализира второто си попадение в мача, след като получи от Флориан Клейн за 3:1 в полза на домакините.

Тимът на Щутгарт остана с човек по-малко в 70-ата минута, когато Тони Сунджич получи втори жълт и съответно червен картон.

До края гостите опитаха да върнат поне един гол, но в 55-ата Баст Дост пропусна добър шанс, а в 80-ата и Себастиан Юнг не успя да реализира. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS