Тимът на Щутгарт имаше нужда от 120 минути, за да отстрани тима на Айнтрахт Брауншвайг от турнира за Купата на Германия. Домакините подходиха доста аристократично към двубоя от осминафиналите на надпреварата и това можеше да им струва скъпо. В крайна сметка Щутгарт се наложи с 3:2 и намери място в следващата фаза на турнира.

Гостите от Брауншвайг започнаха отлично мача и взеха преднина в резултата още в шестата минута. Йосеп Бафо бе точен за Айнтрахт, след като се възползва от колебливата игра на отбраната на домакините.

Футболистите на Щутгарт обаче успяха да отговорят бързо и изравниха след 21 минути игра. Георг Нйедермайер възстанови статуквото на терена, но след това започнаха проблемите на домакините, които пропускаха с лекота.

В 36-ата минута тимът на Щутгарт стигна до дузпа, която обаче бе пропиляна аристократично от Александру Максим.

До края на редовните 90 минути двата тима не успяха да си разменят нови голове и двубоят влезе в продължения. В допълнителния половин част дойде и истинската драма. Тимо Вернер даде преднина на Щутгарт в 99-ата минута, но Орхан Адеми изравни 12 минути по-късно. Когато нещата отиваха към дузпи, Тони Сунжич взе всичко в свои ръце и реши крайния победител. Босненският защитни на Щутгарт бе точен две минути преди края и така прати своя тим в следващата фаза на турнира.