Наставникът на Монако Леонардо Жардим предизвика своите футболисти да повишат работоспособността си на терена, ако искат да се издигнат в класирането на Лига 1.

След 12 мача „монегаските“ вече изостават с 10 точки от лидера Олимпик Марсилия, а негативната поредица не вещае нищо добро за португалския специалист.

През седмицата Монако загуби от Бенфика в Шампионската лига, което допълнително усложни ситуацията на треньора, който направи истински фурор със Спортинг Лисабон през миналия сезон.

Сега в първенството тимът от Княжеството ще трябва да се справи със Сент Етиен, а 40-годишният наставник иска да види повече усилия от момчетата си. „Двубоят с Бенфика беше труден. Разликата между двата отбора беше ефективността, това е и нашият проблем в момента“, каза Жардим, който нямаше как да разчита на Димитър Бербатов в Лисабон.

„Отборът трябва да работи върху своята ефикасност. Сент Етиен е много силен опонент, който играе пред страхотна публика у дома. Моите нападатели имат различни качества и това ми предлага няколко опции във всеки мач. Целта ни е да изиграем силен двубой и да победим Сент Етиен“, завърши Жардим.