Старши треньорът на Монако Леонардо Жардим е недоволен от показаното от нападателите му до момента. Сред тях е и българската звезда Димитър Бербатов, който обаче е контузен и от две седмици не се е появявал на терена. 

Преди това благоевградчанинът изкара още две седмици в лазарета и общо взето от края на септември е участвал само в един двубой, при това в Шампионската лига. Без него, "монегаските" бележат рядко, но трябва да се отбележи, че и с него в състава попаденията пак бяха рядкост. 

Снощи тимът от Княжеството завърши наравно 1:1 у дома с непретенциозния Реймс и според португалския специалист, това са две загубени точки, защото момчетата му не са се възползвали от многото възможности да огорчат съперника. 

"Не сме концентрирани в атака, не можем да бележим голове. Във всеки мач имаме поне по 5-6 изгодни положения и реализираме максимум едно от тях. И срещу Реймс беше така. Ако бяхме вкарали поне половината, щяхме да бием с 3:1. Това са две загубени точки. Трябва да вкарваме повече."

"Просто младите момчета са задължени да прогресират и да станат по-добри. Сега сме в сезон, в който върху тях пада по-голяма отговорност. Мартиал, Караско, Жермен, Траоре - всички те трябва да поемат отговорност и да станат по-добри реализатори", сподели Жардим. 

През този сезон Монако изпитва сериозни трудности в атака. Водещи реализатори в Лига 1 за тима със само по две попадения на сметката си са Бербатов, Яник Ферейра Караско и Валер Жермен.