Отборът на Пари Сен Жермен постигна трудна победа с 3:2 при гостуването си на Метц в мача от 14-я кръг на Лига 1. 

Ибра и компания започнаха добре срещата, като още до 16-ата имаха два гола аванс.

Първо в 9-ата минута Хавиер Пасторе се възползва от разкрила се пред него ситуация и откри за 1:0, а в 16-ата минута Есекиел Лавеци центрира, а в опита си да изчисти Гаетан Бусман вкара топката в собствената си врата 2:0.

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка, а след нея две дузпи в полза на Метц донесоха изравняване на резултата.

В 49-ата минута Адриен Рабио извърши нарушение срещу Сергей Криеветц в наказателното поле, а главният съдия не се поколеба и посочи бялата точка. 11-метровият наказателен удар реализира Модибо Маига. Само няколко минути по-късно отново Маига бе точен от бялата точка за 2:2. Този път дузпата бе отсъдена за игра с ръка в пеналта на Грегори вам дер Вийл.

Равенството се запази до последните минути на срещата, когато в 83-ата минута Златан Ибрахимович стреля, но ударът му бе избит, последва добавка на Лавеци, която намери целта – 2:3.

Със спечелените три точки Пари Сен Жермен се изкачи на върха с 30 точки. Марсилия е втори има 28, но и мач по-малко. Метц е 9-и с 18 пункта.