Френският шампион Пари Сен Жермен записа повече от важен успех в мача с Лориен от 12-ия кръг на първенството. Парижани надделяха с 2:1, след като губеха до средата на второто полувреме с 0:1. 

Единсон Кавани и младият Жан-Кристоф Баебек обаче бяха в основата на обрата след почивката с попаденията си и донесоха изключително важните три точки за тима си, който запазва шансове за лидерската позиция. 

Рафаел Герейро даде преднина на домакините от Лориен още през първото полувреме, като се разписа след страхотно подаване на Джордан Аю и хвърли в екстаз публиката на домакините. 

Но след почивката ролите се размениха. В 61-та минута Единсон Кавани изравни резултата, а само минута след това на терена се появи младият Баебек, който влезе на мястото на Езекил Лавеци. 

И Баебек почти веднага оправда доверието на Лоран Блан в него. В 68-та минута той получи страхотна асистенция от италианския национал Марко Верати и младокът с прецизен изстрел направи 2:1 за гостите. 

До края повече попадения не паднаха и парижани се поздравиха с така важния успех. Благодарение на трите точки, те вече имат 24 в актива си и са само на една зад лидера Олимпик Марсилия, който обаче още не е изиграл мача си от този кръг.