Шампионът на Франция Пари Сен Жермен продължава доминацията си в Лига 1 и взе голямото дерби с Олимпик Марсилия на своя "Парк де Пренс". Парижани надделяха с 2:1, а вечерта принадлежеше на голямата им звезда Златан Ибрахимович. 

Шведът отбеляза и двете попадения за успеха, като беше точен от дузпи, втората от която трябваше да бие на два пъти. Той обаче не трепна и записа името си в историята на клуба като най-добрият голмайстор. 

Нападателят има на сметката си 110 гола във всички турнири, с което изпревари легендата на ПСЖ Педро Паулета, който имаше 109 преди да се откаже от футбола през 2008 г. Ибра има още цял сезон да подобрява това постижение и с повече. 

Иначе мачът не започна толкова добре за шампионите. Те имаха три много чисти положения да открият резултата, но вездесъщият вратар на Марсилия Стив Манданда на два пъти спря Ибра, а после и Анхел ди Мария от изгодни положения. 

И тъкмо, когато изглеждаше, че домакините вече ще отбележат, те получиха гол в собствената си мрежа. Миши Батшуайи получи хубава топка от Абделазиз Барада и с мощен изстрел с глава откри резултата. Белгиецът надскочи Давид Луис в тази ситуация. 

Но както беше героят за тима си в тази ситуация, Батшуайи беше големият грешник в 41-та минута. Тогава той върна нескопосано една топка към Манданда и се наложи вратарят да излиза и да фаулира в наказателното поле Ибрахимович. 

Реферът даде дузпа, а шведът хладнокръвно опъна мрежата на Олимпик Марсилия за 1:1. Но и този резултат не се задържа дълго, защото само две минути по-късно парижани получиха още една дузпа. 

В тази ситуация Роландо игра с ръка в наказателното поле и нарушението беше безспорно. Ибра пак би и вкара, но трябваше да повтори изпълнението си заради преждевременно навлизане в полето на Единсон Кавани. Шведът не трепна и при втория път, за да направи 2:1. 

Така след невероятно интересно първо полувреме двата тима се оттеглиха при гол преднина на домакините. Но след почивката имаше още множество интересни ситуации, а гостите само могат да съжаляват за изпуснатото равенство. 

Най-чистата от тях беше в 55-та минута, когато марсилци получиха дузпа. Зад топката застана авторът на асистенцията за първия гол Абделазиз Барада, но ударът му беше отразен от Кевин Трап. 

Последваха пропуски на Ди Мария и Кавани за ПСЖ, а в края гостите изтърваха невероятни ситуации чрез Миши Батшуайи, чийто две положения просто трябваше да влязат, но той нямаше късмет и така шампионите се поздравиха с успеха. 

Така парижани събраха вече 23 точки в класирането и са с пет повече от преследвачите Анже и Каен. Олимпик Марсилия крета в долната половина и е едва 16-и с 8 точки в актива си.