Последният във френския шампионат Гингам отнесе звучен шамар пред собствена публика в мача си от 11-ия кръг на Лига 1. Домакините паднаха с конфузното 2:7 и се закотвиха още по-здраво на дъното. 

Аласан Плеа и Карлос Едуардо направиха невероятен мач за гостите. Бразилецът се отчете с пет гола, а френският халф му асистира на три пъти и сам вкара едно попадение, като двамата развинтиха противниковата отбрана. 

Иначе мачът започна перфектно за Гингам. Още в 8-та минута Клод Бовю даде преднина на тима след асистенция на Самбу Ятабаре и всичко тръгна по мед и масло за домакините. Но само четири минути по-късно Карлос Едуардо изравни с първия си гол. 

Още до почивката преотстъпеният от Порто бразилец оформи хеттрика си. В 26-та минута Дидие Дигар му асистира за второто попадение, а в 43-та Бото му подаде, за да направи 3:1. 

Но това не беше всичко през първото полувреме. В даденото от съдията продължение Аласан Плеа вкара за 4:1 и разгромът за домакините придобиваше все по-ясни очертания. В 51-та минута Плеа асистира на Едуардо и резултатът набъбна на 5:1. 

Двамата повториха упражнението в 65-та минута, а последната асистенция за Плеа беше към Бото в 72-та минута, за да бъде оформен крайният резултат - 7:2. Само минута преди това Шварц беше намалил за Гингам, но това едва ли топли домакините. 

Така те останаха на дъното с 9 точки, докато Ница се покатери в горната половина на таблицата със 17 точки. А в другия мач по същото време във Франция Сент Етиен измъкна минимална победа с 1:0 над Метц след гол на Макс-Ален Градел в 75-та минута и така взе важни три точки, които му позволиха да събере 20 и да се изкачи на третата позиция.