Най-приятното дежа вю изживяха играчите на Гингам. Те спечелиха за втори път в историята си Купата на Франция, след като на финала в Париж победиха Рен с 2:0.

Първото отличие за тима от този турнир беше преди пет години. Тогава, пак на "Сен Дени", те победиха отново Рен, но с 2:1.

Двата тима направиха хубав мач и имаха своите шансове да открият резултата още преди почивката. Но до гол стигнаха играчите на Гингам в 36-ата минута.

Тогава Кристоф Мандан стреля с глава, вратарят на Рен изби, но точно на крака на Жонатан Мартен Перейра и той с мощен шут я прати в мрежата за 1:0.

Интригата в мача приключи веднага след почивката. Тогава играчите на Гингам вкараха второто си попадение и охладиха мераците за обрат на съперника си.

В 47-ата минута Стевен Лангил центрира перфектно от левия фланг и Мустафа Ятабаре с глава мощно прониза мрежата на Рен за втори път.

До края опитите и на двата тима да стигнат до попадение не се увенчаха с успех и така борещият се за оцеляване в Лига 1 Гингам завоюва отличието за втори път в историята си.

По пътя си към трофея скромният тим преодоля и един от големите фаворити - Монако с Димитър Бербатов в състава си.

Така благодарение на спечеленото отличие, Гингам ще участва през следващия сезон в Лига Европа, като стартира директно от груповата фаза.